Nudimo i knjigovezačke usluge kao što su koričenje diplomskih radova, knjiga i brošura u tvrdom, mekom i spiralnom povezu.
Kompletna knjigovezačka dorada u štampariji.
Takođe vršimo usluge fotokopiranja i skeniranja do A3 formata.

Reč je o veoma bitnom detalju da Vaš vrhunski dizajniran i kvalitetno odštampan materijal dobije OKVIR kakav zaslužuje! Bilo da se radi o seminarskim, diplomskim, master ili doktorskim radovima, časopisima, knjigama, katalozima itd. povez ima važnu ulogu u završnoj oceni onoga što želite da predstavite pa smo i tu želeli da budemo Vama na usluzi i pomognemo u ostvarenju željenog. Predstavićemo Vam najčešće tipove poveza koje imamo u stalnoj ponudi i vrhunskog kvaliteta izrade:

„Booklet“ – povez klamericama – klamovanje

Radi se o povezivanju štampanog materijala klamericama po sredini odstampanog materijala, a prethodno takođe mašinski izbigovanih (savijenih) formata po sredini kako bi se štampani materijal savijao kako treba. Pogodan je kao veoma jednostavan i praktičan način povezivanja štampanog materijala kod svezaka, brošura, časopisa, biltena, jelovnika, katologa i tome slično.

Povez – koričenje plastičnom spiralom

Ovaj način poveza vrši se uz pomoć plastične spirale koja obavija prethodno izbušene stranice štampanog materijala po jednoj strani. Reč je o praktičnom, jednostavnom i povoljnom načinu poveza za seminarske radove, kataloge, skripte, blokove, sveske i tome slično. Prilikom poveza plastičnom spiralom nudimo Vam i odabir raznih boja mat i sjajnih providnih folija i kartona raznih debljina koje dodatno ukrašavaju vaše štampane radove.

Povez – koričenje žičanom spiralom

Ovaj način koričenja sličan je povezu plastičnom spiralom, ali za nijansu otmeniji, ozbiljniji – jednom rečju lepši način da uokvirite svoje štampano delo. Primena je takođe atraktivna za povezivanje stručnih radova, blokova, kataloga, svezaka, menija i slično.

Imamo dva tipa koričenja žicom:

a. Korak 2:1 Sa ređim rasponom bušenih rupica po ivici materijala koji se povezuje i mogućnošću povezivanja do 340 listova 80 gr papira

b. Korak 3:1 Sa gušćim rasponom bušenih rupica po ivici materijala koji se povezuje i mogućnošću povezivanja do 120 listova 80 gr papira.

I kod poveza žičanom spiralom nudimo Vam odabir raznih boja mat i sjajnih providnih folija i kartona raznih debljina koje dodatno ukrašavaju vaše štampane radove, s tim što postoji i mogućnost kombinovanja žičane spirale sa tvrdim koricama, što radu daje čvrstinu, masu, potpuniji i moćniji izgled.

Meki povez – koričenje lepkom

Meki povez je povez za knjige, stručne radove, kataloge, sveske i sl. sa koricama od kartona do 500 gr. Korice mogu biti jednobojne, ali i štampane po Vašoj želji napred, pozadi ili na rikni (bočni deo sklopljene knjige koji se najčešće koristi za naslov dela, ime pisca). Postupak povezivanja nekog od materijala vrši se lepkom i ovde imamo dva načina lepljenja u zavisnosti od potrebne brzine izrade mekog poveza. Suština je ista samo je razlika u tome da li se povezuje hladnim lepkom i pri tom je potrebno da povez odstoji najmanje 24 časova ili toplim lepkom gde povez možete već za sat vremena normalno koristiti. Korica se prethodno može i plastificirati tankim slojem mat ili sjajnom providnom folijom, što Vašem povezanom materijalu mekim povezom produžava period trajanja u izvornom obliku, a pritom mu daje ekskluzivan izgled.

Tvrdi povez – tvrdo koričenje

Tvrdi povez je povez sa koricama od čvrstog kartona (npr. LEPENKA), koje su obično obložene tekstilom – platnom, tvrđim štampanim ili neštampanim papirom, eventualno kožom. Tvrdi povez je najkvalitetniji način povezivanja štampanog materijala koji je najzastupljeniji pri povezivanju knjiga, diplomskih, master radova, doktorskih disertacija, ekskluzivnih kataloga, menija, kvalitetnih svezaka, blokova, rokovnika itd.