Lasersko graviranje je najnovija tehnologija graviranja materijala, omogućava izradu i najzahtevnijih proizvoda. Velika preciznost omogućava obeležavanje sitnih delova, kao i tačnost izrezivanja raznih oblika.

PROCES LASERSKOG GRAVIRANJA I SEČENJA

Lasersko graviranje predstavlja proces prilikom koga dolazi do paljenja, topljenja i isparavanja materijala koji je izložen laserskom snopu. Sam proces je čist, nema kontakta, bez vlage, fleksibilan i veoma ekonomičan. Prednosti brendiranja artikala laserskom gravurom, u odnosu na bilo koju štampu, je što je gravuru nemoguće skinuti niti oštetiti jer se prilikom gravure skida sloj materijala gde je prošao laserski snop. Otisak – gravura je otporna na hemikalije, UV zračenja i ogrebotine.

SEČENJE I GRAVURA LASEROM

Tehnologija graviranja laserom omogućava štampu na različitim nemetalnim materijalima kao što su drvo, koža, klirit, plastika, guma, staklo, mermer i slično.

LASERSKO GRAVIRANJE I SEČENJE DRVETA

Laserskim sečenjem od drveta možete praviti i gravirati igračke, poklone za Novu godinu i Božić, umetnička dela i rukotvorine, suvenire, priveske, drvene vizit kartice i slične stvari. Debljina drveta nije presudna za kvalitetnu gravuru zbog toga što laser u različitim dubinama gravira drvo i tako da se dobija izuzetno čist i jasan otisak.

LASERSKO SEČENJE I GRAVIRANJE PLASTIKE

Lasersko sečenje i graviranje plastike se radi najčešće na akrilnim materijalima kao što je klirit, tj. pleksiglas. U Jovšić Printing Centru možemo da laserski sečemo klirit do 10mm debljine, a kad je reč o graviranju, možemo da graviramo plastiku do 30cm visine. Sečenje kirita obavlja se bez dodira lasera i površine materijala, sam proces je čist i bez oštećenja sečenog objekta. Cena graviranja na plastici – kliritu se dobija na upit. Graviranje laserom je moguće i preporučljivo je za izradu promotivnog materijala. Gravirati možete hemijske olovke, priveske, upaljače i slično.

GRAVIRANJE I SEČENJE PAPIRA LASEROM

Lasersko sečenje kartona i papira najviše se koristi za izradu pozivnica za venčanje, izradu vizit kartica, za pripremu za štampu, ali i za izradu kutija i ostale ambalaže. Najveća primena je u personalizaciji predmeta koja ranije nije bila moguća. Takođe laserskim sečenjem mogu se izrađivati puzle, privesci, rokovnici, kalendari i razni promotivni materijal.